pierwiastek
szklanka:
Jak to jest z pierwiastkiem stopnia 0, każda liczba co ma pierwiastek stopnia 0 jest równa 1 ?
Np.↓
0√1
15 wrz 16:29
gość: tak
wszystko do potęgi 0 /oprócz 00)/ to 1
15 wrz 16:30
ICSP: ... coś ty stworzył ?!
15 wrz 16:34
Basia:
takie coś 0√1 nie istnieje
z definicji: n√x = x1/n
musiałoby więc być
0√x = x1/0 a przez 0 dzielić nie wolno
15 wrz 16:37
szklanka:
Jestem na poziomie licealnym więc jaka jest poprawna odp. Pana Gościa czy Basi? Jeśli nie , to
wiem że jest coś podobnego co zawsze daje jeden , tylko nie pamiętam co , może wiecie..
15 wrz 20:03
zet: a gdzie to znalazłeś?
15 wrz 20:05
ZKS:
Zobacz co Basia napisała. Jeśli można spytać która klasa liceum?
15 wrz 20:08
krystek: a0=1 może o tym słyszałeś?
15 wrz 20:09