silnia
silniacz: prosze pomozcie: jakto rozwiazac
| n!+(n+1)! | |
| wg mnie to trzeba jakos silnie wylaczyc przed nawias i sie uprosci, w |
| (n−1)! | |
liczniku wiem jak to zrobic, ale jak bedzie w mianownki

prosze o dokladny opis kroczek po
kroczku
5 maj 22:30
pazio: juz pisze
5 maj 22:32
pazio: | n! +n!(n+1) | | n!(1+n+1) | | (n−1)!n(n+2) | |
| = |
| = |
| = n(n−2) |
| (n−1)! | | (n−1)! | | (n−1)! | |
5 maj 22:38
silniacz: dziekuje
5 maj 22:38
silniacz: tylko ze masz blad bo powinno byc n(n+2)
5 maj 22:40
pazio: xD przepraszam

to takie smutne, mylę się albo w liczeniu czegoś na kszatł 2+3 albo przy przepisywaniu..
5 maj 23:18
@Basia: Nie przejmuj się. Wszyscy się mylą. Szczególnie przy przepisywaniu na klawiaturze.
5 maj 23:34