matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
NIE WCHODZIĆ!
NIE WCHODZIĆ!:
4
√
2
=
3
√
3
− 1
4
√
2
(
3
√
3
)
2
+
3
√
3
* 1 + 1
2
=
*
=
3
√
3
− 1
(
3
√
3
)
2
+
3
√
3
* 1 + 1
2
4
√
2
* (
√
3
+
3
√
3
+ 1)
=
=
(
3
√
3
)
3
− 1
3
4
√
6
+ 4
√
2
3
√
3
+ 4
√
2
=
=
3 − 1
4
√
6
+ 4
√
2
3
√
3
+ 4
√
2
=
=
2
2 * (2
√
6
+ 2
√
2
3
√
3
+ 2
√
2
=
=
2
= 2
√
6
+ 2
√
2
3
√
3
+ 2
√
2
15 wrz 15:24
asdf:
ale tu jest błąd
15 wrz 15:25
Bogdan:
i niepotrzebnie mnożysz w liczniku przez 4, a potem wyłączasz 2 przed nawias
15 wrz 15:27