matma
marcin;;:
czy matematyka jest prosta wedlug was?
15 wrz 15:15
MQ:
"Jeśli ludzie nie wierzą, że matematyka jest prosta, to tylko dlatego, że nie zdają sobie
sprawy, jak złożone jest życie".
John von Neumann
16 wrz 01:25
__std__call__: Pytanie dziwne. Bardzo często problem stanowi dla nas to czego nie rozumiemy. Matematyka wymaga
zrozumienia. Zrozumienia, które znacznie ułatwia rozwiązania problemow. Doskonałym przykładem
jest przykład Gustlika − człowieka, który pomaga na tym forum. Pokazuje często jak zrozumienie
pewnych spraw ułatwia pracę − choćby genialne w mojej ocenie jest to jak pokazuje nam jak
wektory i ich rozumienie ułatwia robotę.
Podstawą wszystkie jest zrozumienie. Gdy nie tylko zna się wzory ale rozumie się z czego one
wynikają − wówczas matematyka zdaje się być logiczna − logiczna tj. prosta.
Oczywiście, mogę się mylić. Ja tylko staram się żyć z matematyką za pan brat i bardzo w tym
pomaga mi to forum − ludzie, którzy tutaj nam pomagają. Basia, Mila, Gustilik, Eta (

) Artur i inni, którzy nie raz mi pomogli a których nie wymieniłem z powodu ułomności mej
pamięć.

Jednocześnie informuję, że już niedługo Wasza pomoc będzie dla mnie konieczna jak tlen

.
16 wrz 01:52
Amaz:
W liceum lubiłem matme, a na studiach znienawidziłem.
16 wrz 02:29
sid: mam takie same uczucie jak Amaz. jednak wynikiem moich obecnych kłopotów z matematyką jest
lenistwo. Matma nadal nie jest jakaś trudna. Teraz, kiedy muszę zasiąść nad tym przedmiotem do
kampanii, wszystko wydaję się mieć sens i wytłumaczenie. Nie należy narzekać jaka to matma
trudna, tylko wziąć zbiór zadań, włączyć e−trapez i wszystko nam się w głowach rozjaśni
16 wrz 07:28