| x−1 | x+1 | ||
− | |||
| x−2 | x+2 |
| x−1 | x+1 | (x−1)(x+2) | (x+1)(x−2) | ||||
− | = | − | = | ||||
| x−2 | x+2 | (x−2)(x+2) | (x+2)(x−2) |
| (x−1)(x+2)−(x+1)(x−2) | x2−2−x2+2 | 0 | |||
= | = | No i tyle | |||
| x2−4 | x2−4 | x2−4 |
| x − 1 | x + 1 | ||
− | = | ||
| x − 2 | x + 2 |
| (x − 1)(x + 2) | (x + 1)(x − 2) | ||
− | = | ||
| (x − 2)(x + 2) | (x + 2)(x − 2) |
| (x − 1)(x + 2) − (x + 1)(x − 2) | |
= | |
| (x − 2)(x + 2) |
| x2 + x − 2 − (x2 − x − 2) | |
= | |
| (x − 2)(x + 2) |
| x2 + x − 2 − x2 + x + 2 | |
= | |
| (x − 2)(x + 2) |
| 2x | |
| (x − 2)(x + 2) |
| (x−1)(x+2)−(x+1)(x−2) | x2−x+2x−2−x2−x+2x+2 | 2x | |||
= | = | ||||
| x2−4 | x2−4 | x2−4 |