Środek odcinka
Justyna: Mam pytanie : jak obliczyc np. punkt B mając środek odcinka(np. −2 i 3) i punk A (np. 4,7) ?
5 maj 22:01
Eta: Podpowiadam
5 maj 22:04
Justyna: czekam na podpowiedz
5 maj 22:04
Eta:
| | xA +xB | | yA +yB | |
xS= |
| yS= |
|
|
| | 2 | | 2 | |
więc :
xB= 2xS − xA yB= 2yS − yA
5 maj 22:05
Krzysiek: srodek odcinka AB jak mniemam
5 maj 22:06
Justyna: Dzięki wielkie
5 maj 22:09
pazio: srodek odcinka to srednia arytmetyczna wspolrzednych punktow odcinka
5 maj 22:09
Justyna: środek odcinka AB umiem sama wyliczyc, ale nie moglam dojsc do tego jak wyliczyc dany punkt
majac tylko srodek odcinka i jakis punk
5 maj 22:09
Krzysiek: heh justyna czyli myslisz tylko w jedna strone

niedobrze

trzeba byc elastyczną
5 maj 22:10
Justyna: no niestety nie jestem dobra z matematyki
5 maj 22:11
Krzysiek: trzeba cwiczyc

naprawde to duuuuzo daje

polecam
5 maj 22:23