rozwiąż układ ruwnan
rafałek:
kto rozwiąze układ ruwnań

{1−(y−2)=2(x+1)
{x−y=2
5 maj 21:54
Krzysiek: podany przez ciebie uklad rÓwnań rozwiazac mozna w ten sposob, ze z drugiego rownania wyliczasz
np y i wstawiasz do pierwszego, dzieki temu obliczysz wartosc x, potem wyliczona wartosc x
wstawiasz do drugiego i masz rozwiazane to zadanko
5 maj 21:56
5 maj 22:02
rafałek: a bys rozwiązał krzysiek prosze
5 maj 22:02
rafałek: eta to źle chyba
5 maj 22:03
Krzysiek: z drugiego rownania y=x−2 wstawiasz do pierwszego w miejsce y:
1−(x−2−2)=2x+2
1−x+4=2x+2
3=3x
x=1 wstawiasz wartosc x do uprzedniego rownania i masz: 1−y=2 −−>y=−1
5 maj 22:09
Krzysiek: nie podwazaj wiarygodnosci rozwiazan ety
5 maj 22:10
rafałek: ok dzieki
5 maj 22:10
5 maj 22:11
Eta: Dzięki Krzysiek

Rafałek jest niedowiarkiem

Myśli pewnie ,że dla ety to wielki problem rozwiązać taki układzik

5 maj 22:13
rafałek: no wież

nieznam cie nie wiem jak sie uczysz.wiec wież


ale spoko dzieki
5 maj 22:18
rafałek: ale juz mam ..toche inaczej i dobrze

ale dzieki wszystkim
5 maj 22:19