Rozwiąż równania:
injured49: (2
√2)
x+1=
14−x+2 P.S tyle, że ta potęga −x+2 tyczy się tylko 4

czyli ma być
tylko w mianowniku, ale ja nie potrafię jej tam umieścić

i jeszcze jeden przykład: (7
√7)
4x+2=(
493√7)
3x−6 tu nie bardzo widać ale jest(
49 podzielić na pierwiastek sześcienny z 7) do potęgi 3x−6
z góry dziękuję i czekam na odpowiedź
14 wrz 20:52
ines: sprowadź wszystko do potęgi 2
14 wrz 20:53
injured49: i jeszcze poprawne odpowiedzi to w pierwszym przykładzie: x=11, a w drugim przykładzie x=−13
14 wrz 20:55
injured49: jak wszystko do potęgi 2
14 wrz 20:55
ines: do potęgi dwójki, dwa w podstawie
14 wrz 20:58
injured49: ok, bardzo dziękuję. wiem już
14 wrz 22:18