Układ równań
Rudy małpiszon: Mamy macierz A −1 1 2
0 2 2
0 3 2
Układ równań Ax −1 , gdzie x= x
2 y
2 z
Jest: sprzeczny ? Oznaczony ? Nieoznaczony? Jednorodny ? Proszę o pomoc

Wyjaśnij dlaczego
14 wrz 20:43
Artur_z_miasta_Neptuna:
rozwiąż ten układ
14 wrz 20:45
Rudy małpiszon: ok chwilka
14 wrz 20:56
Rudy małpiszon: det A = 2
det A ≠ 0 więc korzystam Cramera
−x+y+2z=−1
2y+2z=2
3y+2y=2
x=3
y=4
z=1
I to jest rozwiązanie tego zadania ?
14 wrz 21:10
Rudy małpiszon: Mi się wydaje że to będzie nieoznaczony
14 wrz 21:16
Krzysiek: jak detA≠0 to układ jest oznaczony
14 wrz 23:04