planimetria
Norek:

Promień okręgu ma długość 2. Długość odcinka a zaznaczonego na rysunku wynosi ?
14 wrz 19:51
ag: który odcinek jest zaznaczony?
14 wrz 19:52
gość: ten między średnicą a wierzchołkiem?
14 wrz 19:55
ag: czy od środka?
14 wrz 19:56
Norek: no własnie nie wiem bo tak jest na rysunku
14 wrz 19:57
Norek: a i ten co ma wspolny wierzcholek z a to =4
14 wrz 19:58
ag:

nieskończenie wiele rozwiązań?
14 wrz 19:58
ag:

jeśli od środka, to z pitagorasa
a
2 = 16 + 4 = 20
a=2
√5
jeśli od okręgu to 2
√5−2
14 wrz 20:00
mnb:
14 wrz 20:03
Norek:

nie mozliwe, musi byc jakis wynik
14 wrz 20:03
ag: nawet dwa, zależy gdzie się zaczyna a
14 wrz 20:03
ag: patrz wyżej
14 wrz 20:03
Norek: dobra dzieki juz ogarniam
14 wrz 20:04