rozwiąż
Daren: √−x2+6x−9=x−3
14 wrz 19:22
Saizou : −x2+6x−9=−(x2−6x+9)=−(x−3)2
√−(x−3)2 jest to sprzeczność
14 wrz 19:23
~: Wyznacz dziedzinę i zastanów się, co dokładnie spoczywa pod pierwiastkiem.
14 wrz 19:24
ag: −(x2−6x+9)=−(x−3)2
14 wrz 19:24
ICSP: 1. Dziedzina
2. Z warunków dziedziny wynika bezpośrednio że tylko x = 3 może być rozwiązaniem
3. Sprawdzasz czy faktycznie jest rozwiązaniem.
ODp. x = 3
Teraz opracuj te trzy punkty samodzielnie
14 wrz 19:24
~: @Saizou no.
14 wrz 19:25
ICSP: Saizou nie pisz głupot
14 wrz 19:25
Saizou : ja ma weekend
14 wrz 19:25
ICSP:
14 wrz 19:26
ICSP: Mi się po prostu zdaje że jakaś dziewczyna ci w głowie zawróciła i stąd te głupie błędy
14 wrz 19:27
Saizou : ja nie mam zakrętów w głowie
14 wrz 19:46