matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaką krzywą przedstawia równanie?
furek:
Jaką krzywą przedstawia równanie (liczby zespolone) (z+
z
)
= (
z
+z)
2
+4
14 wrz 17:23
Krzysiek:
z=a+bi a,b∊R zatem to równanie to inaczej: 2a=4a
2
+4 Δ<0 więc równanie nie ma rozwiązania...
14 wrz 17:29