matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
Ania:
Pochodna Ile wynosi pochodna x
−2
14 wrz 10:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
(x
α
)' = α*x
α−1
skorzystaj z tego wzoru (i go zapamiętaj)
14 wrz 11:00
rumpek:
f'(x) = −2 * x
(−2 − 1)
= −2x
−3
14 wrz 11:04