Prosze, pomóżcie.
Letty: spośród ciągów , dobierając granice k wybierz ten który ma granicę 1. Przy wyznaczonym k zbadaj
monotonicznośc ciągu.
13 wrz 23:59
Letty: jak wyznaczyc to k
14 wrz 00:47
Godzio:
Granica tego ciągu to:
| k2 − 2k − 3 | |
| = − k2 + 2k + 3 = 1 ⇒ k2 − 2k − 2 = 0 ⇒ k = 1 − √3 lub k = 1 + √3 |
| −1 | |
14 wrz 00:50
Letty: no i tak mi tez wyszło, ale w odpowiedziach mam ze k = 1
14 wrz 01:00
Godzio:
Podaj całe polecenie, nie wydaje mi się, że to co podałaś jest poprawnie sformułowane
14 wrz 01:01
Letty: sorki jednak ma byc granica 4
14 wrz 01:03
Letty: miałam zle napisane
14 wrz 01:04
Godzio:
14 wrz 01:12