matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby rzeczywiste
basia:
oblicz a
4
+b
4
, jeśli ab=1 i a
2
+b
2
=3
13 wrz 22:10
Maslanek:
a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
=...
13 wrz 22:11
Eta:
a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
−2(ab)
2
=.....
13 wrz 22:12
krystek:
a
4
+b
4
=(a
2
+b
2
)
2
−2a
2
b
2
= i licz
13 wrz 22:13