wielomiany :(
ollaa: Oblicz sumę wszystkich wsołczynników wielomianu w(x)jeśli a)w(x)=x6+2x5−3x4−5X3+2x+1
b)w(x)=2x5−3x4+6x3−x2+x+5
13 wrz 21:59
ICSP: suma współczynników to w(1)
13 wrz 22:00
Ajtek:
Wstaw za x 1 i policz

.
13 wrz 22:00
Ajtek:
Zapomniałem się
13 wrz 22:00
ICSP:
13 wrz 22:01
Ajtek:
Nie smutaj się
ICSP, jestes szybszy i tyle

.
13 wrz 22:02
ICSP: Po prostu mam szczęście
13 wrz 22:02
ollaa: może mi to ktoś rozwiązać krok po kroku
13 wrz 22:03
Ajtek:
Masz wiedzę a nie szczęście
13 wrz 22:03
Mila: w(x)=x6+2x5−3x4−5x3+2x+1
w(1)=1+2−3−5+2+1 teraz chyba potrafisz dalej
13 wrz 22:06
ollaa: dziękuje
13 wrz 22:43