matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Lass:
Rozwiązać równanie liniowe 2 rzędu ... y`` − y = x * e
2x
przewiduję rozwiązanie postaci y = (Ax
2
+ Bx + C ) * a *e
2x
jednak wynik jest zły ... założenie jest dobre ?
13 wrz 21:32
Krzysiek:
y =(Ax+B)e
2x
13 wrz 21:41