matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cg geometryczny
Mart:
oblicz : a
1
, q , S
7
1 + 3 + 3
2
+3
3
+3
4
+3
5
+3
6
13 wrz 19:38
Aga1.:
a
1
=1, q=3
1−q
n
S
n
=a
1
*
1−q
n=7
13 wrz 19:51
Piotr:
1+3+9+27+81+243+729 = 1093
q = 3 a
1
= 1
13 wrz 19:54