| 1 | 1 | ||
+ | − tutaj się zatrzymałem, nie rozumiem dlaczego następnie robimy: | ||
| x1 | x2 |
| x1 + x2 | ||
= | ||
| x1 * x2 |
| x1+x2 |
| −b | −864 | ||||||||||
= | = | = | = −2 | ||||||||||
| x1*x2 |
| c | 432 |
| x1 + x2 | |
| x1 * x2 |
Chyba się źle rozumiemy
Jestem na rozszerzeniu z matematyki, a mam
podstawowe braki więc staram się to nadrobić − i pewnie tak też jest w tym przypadku, jest to
jakieś podstawowe przekształcenie, ale ja nie mam pojęcia skąd to wynika.
| 1 | 1 | x1 + x2 | ||||
Odwrotnością jest | + | , ale dlaczego następnie jest | ? | |||
| x1 | x2 | x1 * x2 |
| 1 | 1 | ||
+ | = | ||
| x1 | x2 |
| x2 | x1 | x1 + x2 | |||
+ | = | ||||
| x1x2 | x1x2 | x1 * x2 |
| 1 | 1 | 3+2 | 2+3 | ||||
+ | = | = | |||||
| 2 | 3 | 2*3 | 2*3 |