Proszę o rozwiązanie
medyk: Kwadrat liczby log50,2 jest równy:

Proszę o dokładne wytłumaczenie
Z góry dziękuję
13 wrz 17:33
MQ: Nie bardzo to zrozumiałe, o co ci chodzi.
13 wrz 17:35
Ajtek:
Logarytm jest poprawnie zapisany?
13 wrz 17:36
medyk: poprawiam
Kwadrat liczby log5 0,2 jest równy :
13 wrz 17:42
Ajtek:
1.
13 wrz 17:43
medyk: Mogę prosić o wytłumaczenie dlaczego 1 ?
13 wrz 17:45
Ajtek:
| | 1 | |
log50,2=log5 |
| =log55−1=−log55=−1
|
| | 5 | |
(−1)
2=...
13 wrz 17:46
medyk: Dziękuję bardzo
13 wrz 17:47