matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie
darek:
Podane liczby zespolone przedstawić w postaci trygonometrycznej. Proszę o sprawdzenie. A) −8i r=8
3
3
czyli z=8(cos
π+ i sin
π)
2
2
13 wrz 17:09
Piotr:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=z%3D8*%28%28cos%283%2F2pi%29%2Bisin%283%2F2pi%29%29
13 wrz 17:18