Wielomiany
weronika: proszę o pomoc

Rozłóż na czynniki wielomian:
x
6+x
4−2x
2
z góry wielkie dzięki
13 wrz 16:56
Ajtek:
Jest
ISCP to się nawet nie biorę
13 wrz 16:59
Piotr:
13 wrz 17:00
Ajtek:
Cześć
Piotr, to wynik rozmowy sprzed kilku dni

.
13 wrz 17:00
Piotr:
Cześć
Ajtek 
ja czekam na
ICSP bo chce mu cos pokazac
13 wrz 17:02
ICSP: x6 + x4 − 2x2 = 2x2(x4 + x2 − 2) = 2x2(x4 − x2 + 2x2 − 2) = 2x2(x2−1)(x2 + 2) =
2x2(x−1)(x+1)(x2 + 2)
13 wrz 17:02
13 wrz 17:03
ICSP: a teraz czas na zaczerpnięcie swieżego powietrza

Witam
Ajkta oraz
Piotra
13 wrz 17:03
Ajtek:
Cześć
ICSP coś mi nie pasi w rozwiązaniu
13 wrz 17:05
weronika: czemu na początku jest 2x2 przed nawiasem nie kumam
13 wrz 17:05
Ajtek:
No właśnie o to chodzi powinno być x
2, po prostu kolega się rozpędził

.
13 wrz 17:07
Piotr:
Witaj
ICSP, poprosimy o wytlumaczenie

proszę obejrzec ten krotki filmik
13 wrz 17:07
weronika: ok już wiem, poprostu zamiast 2x
2 powinno być x
2 a reszta się zgadza dzięki
13 wrz 17:13
Ajtek:
Fenomenalne te filmiki są
Piotr, a ten szczególnie powinien
ICSP zainteresować
13 wrz 17:18
Piotr:
@asdf mi je polecil, obejrzalem prawie wszystkie

a jak ogladalem ten to od razu pomyslalem o
ICSP
13 wrz 17:20
Ajtek:
Miałem to samo

.
13 wrz 17:22
ICSP: a o uczniu Cardano to już nie wspomniał
13 wrz 20:31
Piotr:
widocznie jeszcze Cie nie zna
ICSP
13 wrz 20:49
ICSP: ha ha ha
13 wrz 20:52
Piotr:

z ciekawosci spytam : czy chodzi o Ludovico Ferrari ?
13 wrz 20:57
ICSP:
13 wrz 21:03