ile jest wszystkich par
oli: zadanie 1
ile jest wszystkich par (x,y), gdzie x e A i y e B, jeśli:
a) A= (2,4,8,16,32) i B=(−3,−2,−1,0,1,2,3)
b) A− zbiór dzielników liczby 24, B− zbiór dzielników liczby 100?
13 wrz 16:50
B.: a) 5*7 = 35
b) 8*8 = 64
ale czy na pewno taka jest treść zadania?
13 wrz 17:23
B.: a) 5*7 = 35
b) 8*8 = 64
ale czy na pewno taka jest treść zadania?
13 wrz 17:23
loitzl9006:
naturalnych dzielników 100 jest 9:
1, 2, 4, 5, 10, 20, 25, 50, 100.
13 wrz 17:30
medyk: Kwadrat liczby log50,2 jest równy:
Proszę o dokładne wytłumaczenie
Z góry dziękuję
13 wrz 17:32