Logarytmy oblicz
Pit: witam pomoże mi ktoś jak się zabrać do takiego czegoś log7 2 − log98
12 wrz 23:46
Eta:
Tak ma być: log
72−log
298 ?
| | 1 | |
...= log7 |
| = log7(7−2)= −2 |
| | 49 | |
12 wrz 23:52
Eta:
Poprawiam zapis
tzn. log72−log798
12 wrz 23:53
Pit: prawdopodobnie to bd błąd w zapisie bo sam przykład spisałem od kumpla a jeszcze jakiejś pomocy
bym potrzebował bo mam jeszcze 72 log7 5
12 wrz 23:55
Eta:
Myślę,że taki ma być: 72log75
12 wrz 23:59
Pit: no tak tylko jak się zabrać do tego też?
12 wrz 23:59
Eta:
a
logab= b
i mamy 7
2log75=7
log752= 5
2=25
13 wrz 00:00
Pit: Dziękuję

13 wrz 00:01
Eta:
Na zdrowie
13 wrz 00:01
Pit: A mógłbym prosić o jakiś kontakt np gg na przyszłość?
13 wrz 00:04
Eta:
Przykro mi,ale pomagam tylko na forum
13 wrz 00:04
Ajtek:
Już podaję "
matrmatyka.pisz.pl", dosyć skuteczne gg

Witaj
Eta 
.
13 wrz 00:05
Eta:
Witaj
Ajtek 
i oczywiście nie może zabraknąć dla Ciebie ....
13 wrz 00:06
Pit: a no więc jak coś będę się na forum zgłaszać do pytania i odpowiedzi haha
13 wrz 00:09
Ajtek:
Zgłaszaj się, na zdrowie

.
Dziękuje
Eta.
A tak z innej beczki... Czy wiesz do kiedy trwa głosowanie na kolor ników?
13 wrz 00:12
Eta:
Niestety nie wiem
13 wrz 00:14