liczba jest równa ?
zachcianka: Liczba |3− √2 | + |√2 − 3 | jeste równa
12 wrz 21:10
Saizou : √2≈1,4
l3−√2l=3−√2
l√2−3l=−√2+3
12 wrz 21:12
Eta:
3−√2 −(√2−3)= ........
12 wrz 21:12
zachcianka: Eta i co dalej bo wychodzą mi wyniki jakiech nie ma w odpowiedziach
12 wrz 21:20
Saizou : Eto bo według mnie 1,4−3=−1,6 czyli liczba ujemna zatem jak opuszczamy wartość bezwzględną
to zmieniamy znaki
12 wrz 21:22
zachcianka: są takie odpowiedzi A. 0 B.6 C. 6−2 √2 D. 6+ 2 √2 i niby ma wyjść C
12 wrz 21:24
Eta:
3−√2−√2+3=6−2√2= 2(3−√2)
12 wrz 21:25
Piotr:
dobrze jest
Saizou 
minus przed nawiasem
12 wrz 21:25
Eta:
Odp: C)
12 wrz 21:26
12 wrz 21:26
Eta:
Ejjj
Saizou
12 wrz 21:27
zachcianka: czemu tam jest −2√2 ?
12 wrz 21:28
12 wrz 21:28
Piotr:
tam jest PLUS
12 wrz 21:30
12 wrz 21:31
zachcianka: czemu tam jest −2√2 ?
12 wrz 21:34
Eta:
@Saizou
|3−√2|+ |√2−3|
12 wrz 21:40
Eta:
dlatego że : −1√2−1√2= −2√2
12 wrz 21:41
Saizou : a ja sobie ubzdurałem minus i mi nie wychodziło
12 wrz 21:42