| 1 | 1 | |||
po podstawieniu log3x = −2 ⇒ log3x=log3 | ⇒ x= | |||
| 9 | 9 |
| 1 | 1 | ! | ||||
Z całości x∊( | ,+∞) a ten wynik jest zły bo ma wyjśc że x∊(0, | ) u( | , +∞) | |||
| 9 | 9 | 9 |
?
| 1 | 1 | 1 | ||||
(log3x+2)2>0 i x>0 to x€ (0,∞) \ { | }⇔ x€ (0, | ) U ( | ,∞) | |||
| 9 | 9 | 9 |
| 1 | 1 | |||
x>0 i x< | lub x>0 i x> | czyli tak, jak w odpowiedzi | ||
| 9 | 9 |
| 1 | ||
(log3x + 2)2 > 0 ⇒ x ∊ R / { | } | |
| 9 |
| 1 | 1 | |||
x ∊ R / { | } ∧ x ∊ (0 ; ∞) ⇒ x ∊ (0 ; ∞) / { | } | ||
| 9 | 9 |
Wysyp jak zawsze.