matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kombinatoryka/ prawdo
eta:
rzucamy 3 razy kostka do gry. ile istnieje wyników tego doświadczenia gdzie ani razu nie wypadnie parzysta liczba oczek?
12 wrz 19:26
B.:
Ω = 6
3
= 216 P = (1/2)
3
= 1/8 wyników jest 27
13 wrz 17:27