matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
speedy:
wykaż że: a / sin α = b / cos β
12 wrz 18:39
speedy:
POMOCY
12 wrz 18:50
pigor:
z rysunku :
a
b
h=bsinα i h=asinβ ⇒ asinβ= bsinα / : sinαsinβ ⇒
=
i ,,,
tyle,
sinα
sinβ
ale czy na pewno taki miał być rysunek
, bo mój wynik nie zgadza się z równością d.w..
12 wrz 19:04