matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
daniel:
witam,wiem że to fizyka, ale może ktoś będzie wiedział pod jakim kątem należy kopnąć piłkę z prędkością v=20 m/s: a)aby upadła ona na odległość 20m b)aby osiągneła ona maksymalną wysokość h=1,35m g=10m/s
2
12 wrz 17:46