zapisz liczby w postaci dziesiętnej.
monika: zapisz lizby w postaci dzietnej.
−2, (7) ; 11,(3) ; −7,(8) ; 17,(5) ; 2,24 ; 0,1(5) ; 13,2(4) ;
1,2(6);
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
12 wrz 16:49
loitzl9006:
... przecież są w dziesiętnej. Chodziło o zamianę na zapis w postaci liczby mieszanej?
12 wrz 16:55
lolcia: a dokładniej ?
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
12 wrz 17:15