matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Please
Kwasim:
Obwód czworokąta jest równy 54cm. W czworokąt ten wpisano okrąg o promieniu 4cm. Oblicz pole danego czworokatu
5 maj 18:09
lisek:
Ob=54cm r=4cm Pole czworokąta opisanego na okręgu wynosi:
a+b+c+d
P=
*r=108cm
2
2
5 maj 18:27
Kwasim:
Dzięki
5 maj 18:29