zapisz liczby w postaci dzięsiętnej.
monika: 125,25 , 6720 , −3427 , 1145 , −536 , 3437
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
12 wrz 16:32
loitzl9006:
próbuj dzielić pisemnie części ułamkowe, zostawiając w spokoju część całkowitą (jak się
pojawia)
np. jak masz −3427 , to dzielisz pisemnie 4 przez 27
12 wrz 16:36
monika: zapisz liczby w postaci dziesietnej.
112,25, 6720, −3427, 1145, −536, 3437
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
12 wrz 16:38
s: 3 całe i 4/37
17 wrz 18:50