matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole powierzchni prostopadłoscianu
AAAAAAAAAAAAAAA:
oblicz pole powierzchni całkowitej prostopadłościanu o przekątnych długości 10 cm
?
12 wrz 16:10
M:
4 lut 06:04
Bo_ra:
Według mnie przekątna długości 10 cm jest zarówno prezekątną podstawy i ściany bocznej Zatem tym prostopadłościanem będzie sześcian a
√
3
=10
10
10
√
3
a=
=
√
3
3
P
c
=6a
2
10
√
3
300
P
c
=6(
)
2
= 6*
=200cm
2
3
9
4 lut 10:57