uzupelnij
siwka: 3/5 = .../15

pomozcie
12 wrz 16:03
12 wrz 16:37
siwka: a mozesz mi wytlumaczyc jeszcze jak to robic

bede wdzieczna
12 wrz 16:40
siwka: na tym przykladzie.... 1[4/7] = 1[.../35]
12 wrz 16:41
Piotr:
35/7=5
czyli mnozymy przez 5
12 wrz 16:45
12 wrz 16:45
siwka: ooo dziekuje

teraz rozumie
12 wrz 16:46
siwka: a jeszcze taki przyklad 4[24/36]=4[2/..]
12 wrz 16:54
Piotr:
no a przez ile jest skrocone ?
12 wrz 16:58
siwka: przez 2
12 wrz 17:00
siwka: a taki przyklad

4[5/7]=3[.../7]
13=.../3
12 wrz 17:20
Piotr:
jest skrocone do 2.
24/2= 12 jest skrocone przez 12
36/12 = 3
12 wrz 17:21
12 wrz 17:23