Równanie płaszczyzny
nie ogarniam tego zadania: Napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkty P
1=(0,−5,0), P
2=(0,0,2) równoległej
do wektora r=[1,5,2]. Pomoże ktoś?
12 wrz 15:26
12 wrz 15:41
Aga1.:
Równanie płaszczyzny przechodzącej przez dwa punkty (x1,y1, z1) i(x2,y2,z2) i równoległej
do wektora [a,b,c]
ma postać
Ix−x1 y−y1 z− z1 I
Ix2−x1 y2−y1 z2−z1I=0
Ia b c I
Ix−0 y−(−5) z−0I
I0−0 0−(−5) 2−0I=0
I1 5 2I
Oblicz wyznacznik i przyrównaj do 0.
12 wrz 15:45
nie ogarniam tego zadania: dziękuję

12 wrz 16:35