matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Adrian:
Wykazac, ze rownosci zachodza dla dowolnego kata α (1-cos α)(1+cos α)=sin
2
α
29 maj 17:24
Scotty:
(1-cosα)(1+cosα)=sin
2
α 1*1 + cosα - cosα - cos
2
α = sin
2
α 1 - cos
2
α = sin
2
α 1 = sin
2
α + cos
2
α 1 = 1
30 maj 16:29