rysunek
czarna: pomóżcie


Narysuj wykres funkcji ∫(x)=2
(x+1)−3
12 wrz 12:18
loitzl9006: Zwykła funkcja liniowa:
2(x+1)−3=2x+2−3=2x−1
12 wrz 12:20
Mateusz:
A nie czasami 2(x+1)
2−3

? zresztą na forum jest edytor do rysowania wykresów funkcji w polu
rysuję go masz wpisujesz wzor funkcji i ci ładnie rysuje
12 wrz 12:20
ania: rysujesz y=2x i przesuwasz o 1 w lewo i 3 w dół
12 wrz 12:21
ania: jeśli byłoby z kwadratem rysujesz 2x2 i przesuwasz j.w
12 wrz 12:22
ania:

function (searchElement /*, fromIndex */ ) {
"use strict";
if (this ==
null) {
throw new TypeError();
}
var t = Object(this);
var len = t.length >>> 0;
if (len === 0) {
return -1;
}
var n = 0;
if (arguments.length > 0) {
n = Number(arguments[1]);
if (n != n) {
// shortcut for verifying if it's NaN
n = 0;
} else if (n != 0 && n !=
Infinity && n != -Infinity) {
n = (n > 0 || -1) *
Math.floor(Math.abs(n));
}
}
if (n >= len) {
return -1;
}
var k = n >= 0 ? n : Math.max(len - Math.abs(n), 0);
for (; k <
len; k++) {
if (k in t && t[k] === searchElement) {
return k;
}
}
return -1;
}
12 wrz 12:26
ania: te dziwności to on sam dodał ;> ja chciałam tylko rysunek
12 wrz 12:27
Mateusz:
ania niech zgadne uzywasz internet explorer
12 wrz 12:27
ania: ano

a na co mam zmienić żeby pokazywało mi tutaj wzorki zamiast kwadracików ;>
12 wrz 12:29
Mateusz:
No właśnie

na jakąś nowszą typu gogle chrome albo firefox a tego explorera to nie
uzywaj(bo wywalic nie mozesz bo to niestety jest potrzebne jesli uzywasz windowsa xp chociazby
dla programu MMC).
12 wrz 12:32
ania: mam i faktycznie lepiej
12 wrz 12:48
asdf: To ty nie wiesz, że internet explorer służy tylko do pobierania innych przeglądarek
12 wrz 13:13