Narysuj wykres funkcji
Moli989: Narysuj wykres funkcji:a) y=2|x+1| −4x
b) y=2|x−1|+|x+2|
c) y=
√x2 +4x+4 − 3|x+1|
Proszę o wytłumaczenie jak wykonać poprawne obliczenia,aby móc narysować wykres

Z góry bardzo dziękuję
Eta:

−−−−− −2 | −−−−−−−−|1 −−−−−−
b) dla x€(−
∞, −2)
y= 2(−x+1)+(−x−2) = −2x+2 −x−2= −3x ( część zielonej prostej
dla x€<−2, 1)
y= 2(−x+1) +x+2= −x+4 (część niebieskiej ( odcinek w tym przedziale
dla x€ <1.
∞)
y= 2(x−1)+x+2= 3x ( część pomarańczowej prostej
c)
√x2+4x+4=
√(x+2)2= |x+2|
y= |x+2| −3|x−1|
podobnie wykonaj już samodzielnie
dla sprawdzenia skorzystaj z opcjii rysowania podanej na stronie ("rysuj"