matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
ela:
Oblicz długość boków AB i AD oraz miarę kąta DCA trapezu prostokątnego ABCD
11 wrz 22:21
Eta:
|AD|=h
h
= sin54
o
⇒ h= 10*sin54
o
=..... odczytaj z tablic
10
h
tgα=
= ....
15
α=... odczytaj z tablic
11 wrz 22:48
ela:
można obliczyć
11 wrz 23:22