matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
minimum lokalne
PalisQ:
Bardzo prosze o szybka pomoc.. Sprawdź czy f(x) = sinx − x +
1
6
x
3
+
1
12
x
5
ma minimum lokalne w x
0
= 0 i w x
0
= π
11 wrz 22:11
Artur z miasta Neptuna:
Nie i nie (liczone w pamieci)
12 wrz 07:51