zadanko
Kris: przekątna ściany bocznej graniastosłupa prawidlowego trójkątnego tworzy z krawędzią podstawy,
długości a, kąt o mierze α. Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętosc graniastosłupa.
Jakby ktoś mógł krok po kroku wyjaśnic to byłbym wdzięczny ponieważ ledwie to ogarniam .
Ogólnie to przepraszam za spam ale to dosc pilna sprawa
pozdrawiam Krzysiek
11 wrz 20:02
Eta:
V= P
p*H =.....
P
c= 2*P
p +3a*H=....
dokończ .........
11 wrz 20:36
11 wrz 20:44
Eta:
Przecież to samo Ci napisałam

wstaw tylko za H=a*tgα
11 wrz 20:46