matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
seba:
Oblicz punkt przeciecia sie okregu i prostej y (x−1)
2
+(y+2)
2
=4 y =X
11 wrz 19:46
Trivial:
Podstawiasz y = x do pierwszego równania (x−1)
2
+ (x+2)
2
= 4 x
2
−2x+1 + x
2
+4x+4 = 4 2x
2
+ 2x +1 = 0 Δ = 4 − 8 < 0.
11 wrz 19:50