matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla dowolnego trójkąta ( nie standartowego) wprowadź wzór sinusów.
OLEK:
Dla dowolnego trójkąta ( nie standartowego) wprowadź wzór sinusów. proszę niech mi ktoś pomorze
11 wrz 18:43
ICSP:
Kraina na północno−zachodnim końcu polski ?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_sinus%C3%B3w
11 wrz 18:48
Saizou :
ogólnie mamy że
1
P=
ah
2
h
zauważmy że sinα=
⇒bsinα=h
b
podstawiając otrzymamy że
1
P=
a*b*sinα
2
11 wrz 18:50
Saizou :
Świnoujście
11 wrz 18:52
ICSP:
raczej Świnioójście
11 wrz 18:53
OLEK:
aha to my troszke inaczej ale dzięki
11 wrz 18:53
Maslanek:
B
sinβ=
2r
A
sinα=
2r
11 wrz 19:03