matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
czy d
2
*sinα*cosα jest równe 0,5d
2
sin2α ?
11 wrz 18:07
rumpek:
sin2x = 2sinx * cosx
1
1
d
2
* sinx * cosx = 2 *
* d
2
* sinx * cosx =
* d
2
* sin2x
2
2
więc
11 wrz 18:55
Patryk:
dzięki
11 wrz 18:55