Zbadaj złożoność szeregu
frytas: n=1
11 wrz 16:54
Krzysiek: warunek konieczny sprawdź lub z kryterium Cauchy'ego
11 wrz 16:58
frytas: dziękuje
11 wrz 17:00
frytas: | | 5 | |
czy wynik to |
| i szereg jest rozbieżny  |
| | 2 | |
11 wrz 17:21
Krzysiek: | | 5 | |
jak z Cauchy'ego korzystałeś to ( |
| )2 |
| | 2 | |
(jeżeli tam jest do potęgi (2n) ) i wychodzi szereg rozbieżny
11 wrz 17:22
frytas: tak tak z Cauchy'ego

tam było do potęgi 2n tylko powiedz mi dlaczego zostaje (5/2)
2 
o
potęge chodzi nie skraca się razem z pierwiastkiem
11 wrz 17:25
Krzysiek: liczysz: n√(a)2n =(a)(2n)/n =a2
11 wrz 17:27
frytas: aha

dziękuję
11 wrz 17:29