guitar:
1.Oblicz objętość czworościanu foremnego , którego krawędź ma długość:
a) 8 cm b) 0,4 dm c) 2 m d) ¾ cm
2.
Pracownikowi firmy dostarczono formę do wykonywania świec woskowych w kształcie
prostopadłościanu o podstawie trójkąta prostokątnego i przyprostokątnych długości 3 cm i 4 cm
. Ile świec o wysokości 10 cm może wykonać , jeśli kupił wosk otrzyma w 5−litrowym pojemiku ?
11 wrz 16:50
11 wrz 16:53
guitar: a możesz mi napisać jakie ci wychodzą wyniki , bo mi z ułamkami i nie wiem czy dobrze.
11 wrz 16:55
11 wrz 16:58
Piotr:
| | 128 | |
poprawka |
| √2  |
| | 3 | |
11 wrz 16:59
11 wrz 17:00
Piotr:
83=512 czyli masz 512/12 = 256/6 = 128/3 i juz bardziej nie skrocisz
11 wrz 17:03
guitar: ok dzięki , a na to drugie zad. masz pomysł ?
11 wrz 17:04