poprostu oblicz
Uczen994: Każdej z podanych licz −8,−6,−4,−1,0,2,5 funkcja f przyporządkowuje wartośc wyrażenia 1/2x +2.
Napisz wzór oraz sporządz tabelę i wykres tej funkcji. Jak możecie to pomóżcie bo nie chce
wyrwać 1 na początek roku
11 wrz 15:39
Mila:

| | 1 | |
f(−8)= |
| *(−8)+2=−4+2=−2 |
| | 2 | |
| | 1 | |
f(−6)= |
| *(−6)+2=−3+2=−1 |
| | 2 | |
dokończ i nanieś w układzie wsp. resztę punktów
11 wrz 16:00
Uczen994: jaką reszte punktów ?
11 wrz 20:02
Uczen994: możesz zrobić reszte ktoś punktów bo zadają tyle ,że nie wyrabiam
11 wrz 20:04
Uczen994: zrobione dzięki Mila

.
11 wrz 20:13
Mila:
11 wrz 20:45