matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoC :(
oNa:
Prosze o pomoc
Z jakich wzorów muszę skorzystać ? Pomoże mi ktoś ? Wykonaj model stożka o wysokości 12 cm i promieniu podstawy 4 cm. Wykonaj potrzebne obliczenia: α ,l i pole powierzchni bocznej tego stożka
5 maj 16:00
Karolina:
α=r/l*360
0
l=α/360
0
*2πr P
b
=πrl
5 maj 16:10