FUNKCJA KWADRATOWA
Rowerek: (2x−4)(x−10)=(x+6)(x−10+)
4x2−(2x−1)2=0
(2x+1)2=(4x+5)2
10 wrz 20:55
ICSP: a) (2x−4)(x−10) − (x+6)(x−10) = 0
(x − 10)2 = 0 − dokończ
b) (2x)2 − (2x−1)2 = 0
(4x + 1) = 0 − dokończ
e) (2x+1)2 − (4x+5)2 = 0
(x+2)(x+1) = 0 − dokończ
10 wrz 20:58
Rowerek: jeszcze Δ
proszę /
10 wrz 21:03
Rowerek: Chodzi mi o to np:
3x2+2x+1=3x+4x2−3
3x2+2x+1=−3x−4x2=0
−x2−x+4=0
Δ=b2−4ac
Δ=(1)2−4*(−1)*4=1+16=17
√Δ=√17
10 wrz 21:08
ICSP: w czym problem ?
Podstawiasz dalej do wzorów.
10 wrz 21:12
Piotr:
10 wrz 21:13
Onarowa: Właśnie troche tez tego nie rozumie wyjaśni ktos ?
10 wrz 21:16
Nienor: Po co ci delta?
10 wrz 21:26