matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
otik:
proszę o pomoc! całka nieoznaczona ∫2*2
x
10 wrz 20:10
Krzysiek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2110.html
10 wrz 20:10
Maslanek:
(2
x
)' = 2
x
*ln2
2
x
Więc ∫2*2
x
= 2*∫2
x
= 2*
ln 2
10 wrz 20:11
otik:
dziękuję!
10 wrz 20:17